Kcal: 942, w tym: białko: 50g, tłuszcze: 27g, węglowodany: 114g, błonnik: 19g
Przedstawiam przepis na szybki, sezonowy i zdrowy obiad – makaron z owocami i serem. Obiady „na słodko” mogą pojawiać co jakiś czas w naszym codziennym jadłospisie. Podane proporcje są oczywiście „umowne”, ponieważ każdy z nas potrzebuje innej ilości produktów (zgodnie z zapotrzebowaniem kalorycznym). Jeśli chcesz znać swoje zapotrzebowanie kaloryczne i mieć takie pyszności w swoim menu zapraszam do kontaktu i zakupienia indywidualnego jadłospisu 🙂
Przepis na 2 porcje:
- makaron pełnoziarnisty (u mnie kokardki) 120g
- masło klarowane 10g
- brzoskwinia ok. 300g
- ser twarogowy chudy 140g
- orzechy włoskie 20g
- syrop daktylowy, z agawy, klonowy lub miód – do dosłodzenia
Makaron ugotować al dente. Brzoskwinie pokroić, podsmażyć na maśle i dusić pod przykryciem ok. 15-20 minut. Dosłodzić do smaku, można również dodać szczyptę cynamonu. Makaron wyłożyć na talerz, polać sosem, dodać pokruszony ser i udekorować orzechami. Smacznego 🙂

One comment
[…] do skorzystania z przepisów na inne dania z makaronem https://zdrowonacodzien.pl/makaron-pelnoziarnisty-z-sosem-brzoskwiniowym-i-twarogiem/ a także wegańskich […]