Kcal: 942, w tym: białko: 50g, tłuszcze: 27g, węglowodany: 114g, błonnik: 19g

Przedstawiam przepis na szybki, sezonowy i zdrowy obiad – makaron z owocami i serem. Obiady „na słodko” mogą pojawiać co jakiś czas w naszym codziennym jadłospisie. Podane proporcje są oczywiście „umowne”, ponieważ każdy z nas potrzebuje innej ilości produktów (zgodnie z zapotrzebowaniem kalorycznym). Jeśli chcesz znać swoje zapotrzebowanie kaloryczne i mieć takie pyszności w swoim menu zapraszam do kontaktu i zakupienia indywidualnego jadłospisu 🙂

Przepis na 2 porcje:

  • makaron pełnoziarnisty (u mnie kokardki) 120g
  • masło klarowane 10g
  • brzoskwinia ok. 300g
  • ser twarogowy chudy 140g
  • orzechy włoskie 20g
  • syrop daktylowy, z agawy, klonowy lub miód – do dosłodzenia

Makaron ugotować al dente. Brzoskwinie pokroić, podsmażyć na maśle i dusić pod przykryciem ok. 15-20 minut. Dosłodzić do smaku, można również dodać szczyptę cynamonu. Makaron wyłożyć na talerz, polać sosem, dodać pokruszony ser i udekorować orzechami. Smacznego 🙂

Zdjęcie własne

One comment

Zostaw komentarz